Vill du låta döpa ditt barn?

Dop. Foto: Jim Elfström/IKON
I Örby-Skene församling finns det så gott som alltid möjlighet att ha dop i söndagens ordinarie gudstjänst. Se kalendern under menyn Info.
Vi erbjuder även dopgudstjänster på lördagar. Vid en sådan dopgudstjänst kan det vara upp till tre barn som döps.

Kostar det något?

Det kostar ingenting för den som döps. Församlingens kostnader finansieras med den kyrkoavgift som alla medlemmar i Svenska kyrkan betalar. Om du är bosatt i en annan församling, regleras kostnaderna mellan din hemförsamling och Örby-Skene församling. Det kallas för clearing och det ansvarar dopförsamlingen för.

Vad behöver jag göra?

Kontakta oss, tel. 0320-480 66 eller 0320-182 82 eller orbyskeneforsamling@svenskakyrkan.se , så att vi kan boka in dopet på en ledig tid. När du ringer och bokar, ber vi om ditt namn, ditt personnummer, barnets personnummer samt ett telefonnummer där du kan nås.
Sedan kommer prästen som ska döpa att kontakta dig för att bl.a. bestämma en tid för dopsamtal. Ett dopsamtal handlar om hur dopet går till, men också om vad dopet är och vad det innebär att bli döpt.

Kan vi låna lokal efteråt?

I mån av plats finns det möjlighet att låna något av våra församlingshem (Skene eller Örby) för att ha en samling i samband med dopet.
Det kostar 200 kronor. Församlingshemmen är välutrustade med porslin, bestick, kaffebryggare, spis, kylskåp m.m.

Vad är dopet egentligen? Läs mer här…

Bra att veta:

Församlingen har en dopklänning att låna ut. Om du vill låna den, så låt oss veta det när du bokar.

Välkommen att höra av dig!


Foto: Jim Elfström/IKON