Har du någon gång funderat över: Varför finns jag? Duger jag som jag är? Vad är meningen med livet? Finns Gud? Vad händer när man dör?

Som KONFIRMAND får du möjlighet att fundera över den kristna tron och dina frågor om livet och Gud. Tiden som konfirmand innehåller både allvar och skratt, lek och gemenskap, samtal och nya upplevelser. Konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Du behöver inte vara döpt för att bli konfirmand. Du som inte är döpt får möjlighet till det under konfirmandtiden.

gemenskap

Vi erbjuder tre olika konfirmandgrupper. Samtliga är kostnadsfria. I varje grupp ingår: träffar i Örby- eller Skene församlingshem och att delta i gudstjänster. Två av våra grupper åker på läger medan en är ett lägerfritt alternativ.

hopp

Sommargruppen startar söndag 29 november 2020 kl. 10.00 med gudstjänst i Örby kyrka. Därefter fika och samling i församlingshemmet. Under våren 2021 har vi 4 helgträffar, lördagar eller söndagar. I v. 24 träffas vi måndag-torsdag kl 09.00-12.30. Vi åker till Gullbrannagården (Halmstad) på sommarläger 19/6–24/6. I v. 26 träffas vi måndag-tisdag och torsdag-fredag kl 09.00-12.30.
Konfirmation sker 3/7–4/7 2021 i Örby kyrka.
Ansvarig präst: Nyanställd präst, Ledare: Terése Blidö, Paulina Johansson.

konfirmand

Skenegruppen startar torsdag den 3 september 2020 kl 15.30 med fika i Skene församlingshem och träffas sedan varje torsdag kl 15.30-17.15. Man får gärna komma direkt efter skolan. Det ordnas heldagsaktiviteter på lördagar och söndagar, två dagar på hösten och två på våren. Exempel på aktiviteter kan vara kanotpaddling, klättring, vandring, studiebesök. Gruppen åker inte på läger.
Konfirmation sker 8/5-9/5 2021 i Skene kyrka.
Ansvarig präst: Magnus Skredsvik, Ledare: Terése Blidö

strandhjarta

Örbygruppen startar måndag den 7 september 2020 kl 15.30 med fika i Örby församlingshem och träffas sedan varje måndag kl 15.30-17.15. Man får gärna komma direkt efter skolan. Under hösten planerar vi att träffas ett par helgdagar för aktiviteter. Lördag den 19 september åker vi till Seglora för att paddla kanot och söndag den 18 oktober träffas vi för vandring med grill. Till våren åker vi på helgläger 5/3-7/3 på Helsjöns Folkhögskola.
Konfirmation sker 24/4–25/4 2021 i Örby kyrka.
Ansvarig präst: Nyanställd präst, Ledare: Agnetha Häggander, Paulina Johansson.

Vi behöver din anmälan senast fredag 28 augusti!!

Fyll i din anmälan nedan

Här
kan du läsa om hur Örby-Skene församling
behandlar dina personuppgifter som du lämnar.

Foton: 1. Alex Giacomini/IKON 2. Alex Giacomini/IKON 3. Magnus Aronson/IKON 4. Kyrkans arkiv